Geschreven op 11 februari 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders in Jemen met klem aan om het land direct te verlaten. Dit houdt verband met de politieke instabiliteit waar het land op dit moment in verkeerd.

Na maandenlange gevechten tussen Sjiitische Houthi-rebellen en het regeringsleger is het onlangs tot een climax gekomen. De Sjiitische Houthi-rebellen hebben de president afgezet en het parlement naar huis gestuurd. Hierdoor is er geen normale regering meer en kan de openbare orde en veiligheid niet meer worden gegarandeerd.

Grote kans op geweld, aanslagen en ontvoeringen
Er geldt al langere tijd een negatief reisadvies voor Jemen maar nu is de situatie zodanig verslechterd dat je indien mogelijk het land direct dient te verlaten. Er is een grote kans op gewelddadige protesten, terroristische aanslagen en ontvoeringen van westerlingen. Er is een grote kans dat internationale vliegvelden worden gesloten en/of vluchten geannuleerd.

Ambassades en ondersteuning
Inmiddels hebben Frankrijk, Groot-Brittanniƫ en de Verenigde Staten hun ambassades gesloten. Nederland heeft vooralsnog enkel het aanwezige personeel gereduceerd. De kans dat de ambassade alsnog sluit is aanwezig. Indien je besluit om toch in Jemen te blijven dan moet je weten dat de Nederlandse overheid niets voor je kunt betekenen.

Meer informatie
Voor het volledige actuele reisadvies van Jemen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.