Geschreven op 13 februari 2015

Het was een waar kijkcijferkanon op de Belgische tv. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar het tweede seizoen van het Belgische reisprogramma ‘Reizen Waes’. Nu is het eindelijk zover!

In het eerste seizoen van Reizen Waes kon men genieten van bestemmingen die de normale toerist liever links laat liggen. Zo ging presentator Tom Waes o.a. naar Zuid-Soedan, Iran en Turkmenistan. We zagen een heel andere kant van deze landen. Het beeld dat vaak door de media wordt geschetst bleek niet altijd te kloppen. Na 8 afleveringen zat het eerste seizoen erop en was het nog niet helemaal duidelijk of er een tweede seizoen zou volgen.

Bucketlist
De kijkcijfers in het eerste seizoen zorgden ervoor dat Tom Waes nog een aantal bestemmingen van zijn bucketlist af kon strepen voor een tweede seizoen. Inmiddels is bekend geworden dat Tom o.a. afreist naar Noord- en Zuid-Korea, Albanië, Alaska, Paraguay, Noord-Mexico en Spitsbergen.

Uitzenddata
De nieuwe reeks van het wekelijkse reisprogramma Reizen Waes start op 22 februari om 20.40 uur op het Belgische Eén. Vanaf begin april zal het tweede seizoen ook te zien zijn op de Nederlandse tv.