Geschreven op 20 februari 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Egypte aangescherpt in verband met parlementsverkiezingen die de komende maanden plaatsvinden.

Parlementsverkiezingen
Op dit moment geldt er al een negatief reisadvies voor een groot deel van Egypte. De aankomende parlementsverkiezingen zorgen echter voor een extra aanscherping van dit reisadvies. In juli 2013 werd de voormalige president Morsi afgezet. Sindsdien hebben meerdere extremistische groepen opgeroepen tot geweld. De nieuwe parlementsverkiezingen vinden plaats in maart, april en mei. Daarvan vinden de eerste verkiezingen plaats op 22 en 23 maart 2015. Rond de parlementsverkiezingen is er in het hele land een verhoogde kans op politieke onrust, gewelddadige acties en een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Deze kunnen ook gericht zijn op toeristen. Daarnaast is er in heel Egypte kans op ontvoeringen. Probeer gebouwen van de overheid en plaatsen waar veel buitenlanders komen zoveel mogelijk te vermijden.

Onveilige gebieden
De laatste jaren is het erg onrustig in het land. Er zijn regelmatig aanslagen, ontvoeringen en gewelddadige demonstraties. Alle niet-essentiële reizen naar Egypte worden afgeraden m.u.v. Caïro, Alexandrië, de Nijldelta en de hotelresorts in o.a. Sharm-el-Sheikh en Hurghada. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raad toeristen aan om zich niet buiten de hotelresorts te begeven omdat daar de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. De beveiliging binnen de hotelresorts is over het algemeen goed te noemen. Voor de Sinaï, het grensgebied met Libië en de Hala’ib-driehoek geldt een negatief reisadvies.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Egypte kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.