Geschreven op 2 maart 2015

Vergeet alle sombere en eentonige landschappen. Van de volgende kleurrijke plekken krijg je gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Je staat soms versteld en zou bijna gaan denken dat de foto’s in scene zijn gezet, van geel, rood, paars tot blauw. Hieronder een overzicht van de 5 meest kleurrijke plekken op aarde.

1. Tulpenvelden (Nederland)
De meest kleurrijke plek op aarde is zonder enige twijfel onze eigen tulpenvelden. Nederland staat bekend om de export van tulpen die in alle denkbare kleuren worden gekweekt. Op verschillende bollenvelden verspreid over Nederland komen jaarlijks in het voorjaar de mooiste kleurpaletten tevoorschijn. Deze tulpenvelden hebben een bijzondere aantrekkingskracht op toeristen.

2. Great Barrier Reef (Australië)
Niet voor iedereen even bereikbaar maar toch mag het Great Barrier Reef voor de kust van Australië niet ontbreken. De koraalriffen zorgen voor een waar kleurenspectrum die zijn weerga niet kent. Vooral in combinatie met alle kleurrijke vissen is dit een must see voor duikers van over de hele wereld.

3. Cinque Terre (Italië)
Cinque Terre is een Werelderfgoed aan de kust van Ligurië in Italië. Het bestaat uit vijf voormalige vissersdorpjes die onderling met wandelpaden zijn verbonden. Wat deze dorpen zo bijzonder maakt is de vele kleuren waarin de huizen zijn geschilderd. De vele wandelaars die jaarlijks de dorpen bezoeken kijken hun ogen uit.

4. Roze meer (Senegal)
Het Roze meer (Lake Ratba) is een zoutmeer dat op 25 km van de hoofdstad Dakar van Senegal gelegen is. Het zoutmeer heeft een rose-achtige kleur. Dit is te wijten aan de hoge zoutconcentratie die het licht anders breekt en aan de aanwezigheid van rode plankton en andere bacteriën. In het meer is vrijwel geen leven mogelijk en mensen blijven er drijven.

5. Caño Cristales (Colombia)
De Caño Cristales rivier in Colombia wordt ook wel de regenboogrivier genoemd. De rivier wordt door velen als mooiste rivier van de wereld beschouwd. Het grootste deel van het jaar is de Caño Cristales een normale heldere rivier. In de korte periode tussen het natte en het droge seizoen (rond juli, augustus en september) daalt het waterpeil van de rivier, waardoor de zon de mossen en algen op de bodem van de rivier kan bereiken. Hierdoor komen de mossen en algen tot bloei met verschillende felle kleuren tot gevolg.