Geschreven op 2 maart 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Venezuela aangescherpt. Dit heeft te maken met de oplopende spanningen in het grensgebied met Colombia.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar het grensgebied met Colombia af. Hierdoor is een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan voor Venezuela. Het is hier gevaarlijk door de oplopende spanningen in het gebied. Zwaar bewapende Colombiaanse guerrillastrijders zijn in het gehele grensgebied aanwezig. Daarnaast staat het grensgebied met Colombia bekend om drugshandel. Hierdoor zijn er regelmatig ontvoeringen en onderlinge afrekeningen waarbij toeristen betrokken kunnen raken.

Overige gebieden
Venezuela behoort tot een van de meest gewelddadige landen in de wereld. Er zijn veiligheidsrisico’s in met name de grote steden zoals Caracas en Porlamar. Dit heeft te maken met zware criminaliteit waaronder berovingen, ontvoering en carjacking. Veel Venezolanen dragen wapens en zullen niet aarzelen om deze te gebruiken. Regelmatig zijn er dodelijke slachtoffers te betreuren.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Venezuela kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.