Geschreven op 7 maart 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Mali aangescherpt. Dit heeft te maken met een aanslag in de hoofdstad Bamako.

In de nacht van 6 op 7 maart is er een aanslag geweest in Mali. De aanslag vond plaats in een uitgaanswijk (quartier de l’Hippodrome) in de hoofdstad Bamako. Bij deze aanslag zijn meerdere dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder een Belg en een Fransman.
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders in Mali aan om openbare drank- en eetgelegenheden en andere plaatsen waar buitenlanders samenkomen zoveel mogelijk te vermijden. Eerder werden alle niet-essentiële reizen naar het zuiden van Mali al afgeraden.

Negatief reisadvies
Voor Mali geldt al langere tijd een negatief reisadvies. Ondanks dat het land langzaam stabieler en veiliger wordt is er in het gehele land nog een groot risico om slachtoffer te worden van ontvoering, terroristische aanslagen en gewapende bendes. Nederlanders lopen een verhoogd risico omdat het Nederlandse leger deel uitmaakt van de vredesmacht die op dit moment in Mali opereert.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Mali kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.