Geschreven op 13 maart 2015

De Mongoolse regering heeft onlangs besloten om de zomertijd opnieuw in te voeren. Financiële belangen zouden een grote rol spelen in deze beslissing.

Mongolië heeft door de jaren heen al diverse malen een zomertijd gehanteerd. Nu is er opnieuw gekozen om de zomertijd in te voeren na een afwezigheid van 8 jaar. Volgens de Mongoolse regering zijn financiële belangen de grootste reden voor deze invoering. Critici zijn niet blij met de invoering van de zomertijd. Zij verwachten naast gezondheidsproblemen een toename van verkeersongelukken. De zomertijd die men gaat hanteren wijkt af van de West-Europese zomertijd. De zomertijd in Mongolië gaat in op de laatste zaterdag van maart en eindigt op de laatste zaterdag van september.

Meerdere tijdzones
Mongolië is opgedeeld in twee tijdzones. Het centrale en oostelijke deel van Mongolië vallen vanaf 28 maart tijdens de wintertijd in tijdzone UTC +8 en tijdens de zomertijd in tijdzone UTC +9. Het westelijke deel van Mongolië valt vanaf 28 maart tijdens de wintertijd in tijdzone UTC +7 en tijdens de zomertijd in tijdzone UTC +8.

Meer informatie
Voor de actuele tijden, tijdzones en uitzonderingen van Mongolië kun je terecht bij onze uitgebreide Mongolië tijdsverschil pagina.