Geschreven op 18 maart 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Venezuela aangescherpt. Dit heeft te maken met de veiligheidssituatie rondom het internationale vliegveld.

Het internationale vliegveld van Venezuela en de weg tussen het vliegveld en de hoofdstad Caracas zijn zeer gevaarlijk. Als je in Venezuela aankomt, kun je jezelf het beste laten vervoeren door een officiële taxi of een busje van het hotel waar je verblijft. Uiteraard kun je zich ook laten ophalen door familie of bekenden. Negeer opdringerige personen die je vervoer naar de stad aanbieden. Deze personen leiden reizigers naar voertuigen van handlangers, die op hun beurt weer uit zijn op bedrog en geld.

Wil je met een taxi reizen? Zorg dat je een betrouwbare taxi neemt:
– In de aankomsthal van de luchthaven staat een taxistand waar je een betrouwbare taxi kunt boeken;
– In de grotere steden zijn witte taxi’s met geel-zwarte blokband relatief veilig;
– De taxidiensten bij de grotere winkelcentra zijn meestal betrouwbaar;
– Taxi’s in Venezuela hebben geen meter. Spreek dus van tevoren een prijs af.

(Gedeeltelijk) negatief reisadvies
Eerder deze maand raadde het Ministerie van Buitenlandse Zaken al alle reizen af naar het grensgebied met Colombia. Hierdoor ontstond een gedeeltelijk negatief reisadvies. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van zwaar bewapende Colombiaanse guerrillastrijders en de drugshandel. In het grensgebied zijn regelmatig ontvoeringen en onderlinge afrekeningen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Venezuela kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.