Geschreven op 18 maart 2015

Bij een aanslag en een gijzeling in het nationale museum van Tunesië zijn woensdag tenminste 21 mensen omgekomen, waaronder de twee daders.

Eerder vandaag hebben tenminste twee gewapende mannen het vuur geopend in het nationale museum van Tunesië. Na de schietpartij hielden de twee gewapende mannen een onbekend aantal toeristen gegijzeld. De Tunesische politie heeft later deze middag een einde gemaakt aan de gijzeling. Bij deze bevrijding kwamen beide gijzelnemers en een agent om het leven. Behalve de agent, kwamen er tijdens deze terreurdaad nog 19 toeristen met verschillende nationaliteiten en een schoonmaakster om het leven. Onder de slachtoffers zijn geen Nederlanders volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je kunt alle ontwikkelingen rondom deze actie nog eens rustig nalezen in de digitale Volkskrant.

Reisadvies
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers in Tunesië af om in de omgeving van het nationale museum en het Tunesische parlement te komen. Volg de instructies van de autoriteiten op. Het volledige reisadvies van Tunesië vind je op Rijksoverheid.nl.