Geschreven op 25 maart 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Tunesië aangescherpt. Aanleiding hiervoor is de terroristische aanslag van vorige week op het Bardo museum.

Voor Tunesië is al langere een gedeeltelijk negatief reisadvies van kracht. Door de terroristische aanslag van vorige week op het Bardo museum heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken dit reisadvies nog eens extra aangescherpt. Bij deze aanslag vielen 21 doden waaronder een groot aantal toeristen.

Wees alert
In Tunesië is een grote kans op terroristische aanslagen. Dit is vooral het geval in de grensgebieden met Libië en Algerije. Alle reizen naar deze gebieden worden dan ook ontraden. Ook in overige gebieden bestaat een risico op aanslagen. De afgelopen jaren waren er regelmatig gewapende incidenten in Tunesië, waaronder de aanslag van vorige week op het Bardo museum. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie via het lokale nieuws. Om de veiligheid te verhogen heeft de Tunesische regering extra maatregelen genomen in toeristische gebieden. Zo kun je geconfronteerd worden met extra controles en afzettingen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Tunesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.