Geschreven op 27 maart 2015

Morgen gaat in 162 landen een uur lang het licht uit om stil te staan bij de opwarming van de aarde. Doe jij ook mee?

Morgen wordt voor de negende keer internationaal stil gestaan bij de opwarming van de aarde. Dit gebeurt middels het welbekende Earth Hour waar inmiddels 162 verschillende landen aan meedoen. Zo zullen o.a. overheidsinstanties, bedrijven en particulieren om 20.30 een uur lang alle lichten doven. In dit uur wordt het totale energieverbruik van de wereld met circa 5% verminderd. In Nederland zullen o.a. De Martinitoren, het Koninklijk Paleis, de Euromast en de St. Janskathedraal het licht doven. Daarnaast zullen naar schatting circa 35.000 Nederlandse huishoudens en bedrijven het licht doven.

Activiteiten
Dit jaar hebben weer een groot aantal Nederlandse steden zich aangemeld voor Earth Hour. In deze steden is vaak extra aandacht voor het evenement door middel van diverse activiteiten. Een overzicht van alle activiteiten die het Wereld Natuur Fonds organiseert vind je op de website van WNF.

Voetafdruktest
Het Wereld Natuur Fonds heeft een speciale voetafdruktest ontwikkeld waarin je kunt ontdekken hoeveel impact je leefstijl heeft op onze aardbol! Ik ben benieuwd of je alsnog mee gaat doen aan Earth Hour na het zien van de uitslag.