Geschreven op 3 april 2015

Het eerste seizoen was een kijkcijferkanon op de Belgische en Nederlandse tv. Inmiddels is er een tweede seizoen en deze zal vanaf vanavond iedere vrijdag op de Nederlandse tv te zien zijn.

In het eerste seizoen van Reizen Waes kon men genieten van bestemmingen die de normale toerist liever links laat liggen. Zo ging presentator Tom Waes o.a. naar Zuid-Soedan, Iran en Turkmenistan. We zagen een heel andere kant van deze landen. Het beeld dat vaak door de media wordt geschetst bleek niet altijd te kloppen. Na 8 afleveringen zat het eerste seizoen erop en was het nog niet helemaal duidelijk of er een tweede seizoen zou volgen.

Bucketlist
De kijkcijfers in het eerste seizoen zorgden ervoor dat Tom Waes nog een aantal bestemmingen van zijn bucketlist af kon strepen voor een tweede seizoen. In het tweede seizoen van Reizen Waes reisde Tom af naar Noord-Korea, Zuid-Korea, Albanië, Alaska, Paraguay, Mexico en Spitsbergen.

Erkenning
Naast de hoge kijkcijfers werd Tom Waes nog eens extra verrast. Op het WorldMediaFestival in Hamburg kreeg Reizen Waes goud in de categorie Travel Documentaries. Daarnaast ontving Tom Waes ook nog eens goud voor De Blacklist en Wauters vs Waes.

Uitzendschema
De nieuwe reeks van het wekelijkse reisprogramma Reizen Waes start vanavond om 20.30 uur op NPO 3. In deze eerste aflevering bezoekt Tom Waes het voormalig communistische Albanië.

3 april – Albanië
10 april – Alaska (1)
17 april – Alaska (2)
24 april – Paraguay
1 mei – Noord-Korea
8 mei – Zuid-Korea
15 mei – Mexico
22 mei – Spitsbergen