Geschreven op 3 april 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Kenia aangescherpt. Aanleiding hiervoor is de terroristische aanslag eerder deze week op een universiteit in Garissa waarbij minstens 150 doden vielen.

Voor Kenia is al langere een gedeeltelijk negatief reisadvies van kracht. Door de terroristische aanslag van deze week op de universiteit van Garissa heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken dit reisadvies nog eens extra aangescherpt. Bij deze aanslag, die inmiddels door Al-Shabaab is opgeÃĢist, vielen minstens 150 doden en een groot aantal gewonden.

Wees alert
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar de districten Mandera, Garissa en Wajir (met uitzondering van het vliegveld van Wajir) en het vasteland van het district Lamu, inclusief het eiland Kiwayu af. In deze districten is de kans op nieuwe aanslagen op dit moment het grootst. Verblijf je op dit moment in een van deze gebieden? Verlaat deze dan zo snel mogelijk. Daarnaast dien je extra alert te zijn aan de kust van Kenia en in de grote steden Nairobi en Mombasa vanwege eerdere aanslagen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Kenia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.