Geschreven op 7 april 2015

KLM start vanaf 1 mei met een gratis busservice tussen Arnhem, Nijmegen en Schiphol. Hiermee hoopt KLM klanten te winnen die nu kiezen voor het nabij gelegen Airport Weeze, net over Duitse grens.

Vanaf 1 mei start KLM met een gratis busservice tussen Nijmegen en Arnhem en Schiphol. De bus zal twee keer per dag op en neer rijden. Deze gratis busrit is enkel te boeken voor mensen die op Schiphol met KLM of een KLM-partner vliegen. Om in aanmerking te komen voor de gratis busservice dient men bij het boeken op de KLM website te kiezen voor de vertrekpunten Arnhem of Nijmegen.

Voordelig
Net over de grens bij Nijmegen ligt Airport Weeze. Veel mensen uit Oost-Nederland kiezen voor een vakantievlucht vanuit deze Duitse luchthaven.
Dat veel mensen in deze regio kiezen voor Airport Weeze is logisch, aangezien de vervoerskosten vanuit deze regio naar Schiphol aanzienlijk zijn. Door de gratis busservice aan te bieden valt een financiƫle last van de schouders en wordt het reizen via Schiphol weer aantrekkelijk.

Vertraging
Ook over files en andere vertragende omstandigheden op de weg is nagedacht. Als mensen hun vlucht missen doordat de bus vertraging heeft, boekt KLM ze kosteloos om. Nog een goede reden dus om voor deze busserice te kiezen.

Meer buslijnen
In het verleden heeft de KLM busservice al vaker gereden. Dit was het geval na het Fyra-debacle. Toen werd er een busservice opgezet tussen Antwerpen en Schiphol waar gretig gebruik van is gemaakt. Mocht ook deze busservice een succes worden, zal het bedrijf nadenken over nog meer buslijnen. Er zijn nog verschillende regio’s denkbaar waar KLM klanten kan winnen.