Geschreven op 14 april 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Ethiopië aangescherpt. Aanleiding hiervoor zijn de naderende verkiezingen in mei en juni.

Op 24 mei aanstaande vinden in Ethiopië verkiezingen plaats. De uitslag van deze verkiezingen vindt plaats op 20 juni aanstaande. Vanwege deze verkiezingen is er op genoemde dagen en de periode eromheen een verhoogde kans op terrorisme. Aanleiding van deze aanslagen is mogelijk de aanwezigheid van Ethiopische troepen in Somalië. Vanwege deze dreiging heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Ethiopië aangescherpt.

Wees alert
Wees tijdens de verkiezingsperiode extra voorzichtig als je drukke plaatsen bezoekt. Bijvoorbeeld hotels, restaurants, overheidsgebouwen, gebouwen van internationale instellingen en ambassades. Vermijd grote publieke evenementen en demonstraties. Probeer daarnaast zoveel mogelijk het openbaar vervoer te vermijden. Wees op je hoede voor verdachte achtergelaten bagage, pakketjes en andere objecten en maak hier melding van bij de autoriteiten.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Ethiopië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.