Geschreven op 16 april 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Tanzania aangescherpt. Dit is besloten in verband met het toenemende aantal verkeersdoden in het land.

Sinds het eind van 2014 is het aantal dodelijke verkeersongelukken in Tanzania sterk toegenomen. Bij deze ongelukken zijn ook regelmatig bussen betrokken. In de eerste 3 maanden van 2015 zijn al bijna 1.000 mensen omgekomen bij verkeersongelukken. De vele ongelukken zijn het gevolg van de verkeersveiligheid op de openbare wegen in Tanzania. Er is over het algemeen geen straatverlichting, de wegen hebben grote kuilen en veel lokale inwoners rijden zonder verlichting. Daarnaast is slechts een klein deel van het wegennet in Tanzania verhard.

Tips
Reis niet met een bus als je twijfelt over de veiligheid van deze bus en/of de vaardigheid van de bestuurder. Reis alleen na zonsopgang (7.00) tot voor zonsondergang (tot 18.00). Dit is belangrijk als je zelf rijdt, maar ook als je met openbaar vervoer over de weg reist. Wees na zonsondergang extra alert in het verkeer. Ga je zelf rijden? Dan kun je het beste defensief rijden. Het is daarnaast raadzaam om je autodeuren altijd op slot te hebben vanwege het risico op carjacking.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Tanzania kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.