Geschreven op 17 april 2015

All Nippon Airways presenteerde gisteren een geheel in Star Wars thema gehulde Dreamliner. Deze zal vanaf komende herfst in gebruik worden genomen.

Om de komst van een nieuwe Star Wars episode te vieren zal het Japanse All Nippon Airways in de herfst met een speciale Boeing Dreamliner gaan vliegen. De Dreamliner zal omgetoverd worden tot de Star Wars robot R2-D2. Dit zal gebeuren in overeenstemming en samenwerking met Walt Disney. De nieuwe Dreamliner is overigens niet de enige in de vloot van All Nippon Airways. Het bedrijf heeft inmiddels al 28 Dreamliners en nog eens circa 50 toestellen in bestelling. Hiermee is het Japanse bedrijf een van de grootste afnemers van Boeing. De speciale Boeing Dreamliner zal ingezet worden op internationale routes. Of hij ook naar Europa zal gaan vliegen is nog onbekend. All Nippon Airways heeft voor deze een speciale website in het leven geroepen. Hier vindt je een uitgebreide sfeerimpressie van het vliegtuig.

Themavliegtuigen
All Nippon Airways is overigens niet het eerste bedrijf dat met een speciaal themavliegtuig komt. Eerder kwam Air New-Zealand met meerdere ‘Lord off the Rings’ en ‘The Hobbit’ vliegtuigen.