Geschreven op 24 april 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de reisadviezen voor Burundi, Togo en Chili aangepast.

Burundi
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor Burundi een negatief reisadvies afgegeven. Van mei tot en met augustus 2015 vinden in Burundi meerdere verkiezingen plaats. Voor, tijdens en na deze verkiezingen kunnen overal in het land geweld en gewelddadige demonstraties voorkomen. Er zijn inmiddels al meerdere demonstraties aangekondigd. Reis alleen naar Burundi als dat noodzakelijk is.

Togo
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Togo aangescherpt. Op 25 april 2015 worden er verkiezingen gehouden. Vanwege deze verkiezingen zijn deze dag de landsgrenzen gesloten. Het is mogelijk dat ongeregeldheden voorkomen voor, tijdens en na deze verkiezingen. Wees extra alert in deze periode.

Chili
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Chili aangescherpt. Door de recente uitbarsting van de vulkaan Calbuco op 22 april 2015 is er geen vliegverkeer mogelijk naar Puerto Montt en Puerto Varas. De bevolking binnen een straal van 20 km rondom de vulkaan is geƫvacueerd. Probeer lokale media in de gaten te houden voor de laatste ontwikkelingen.