Geschreven op 12 mei 2015

Nepal is opnieuw getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.3 op de Schaal van Richter. Het episch centrum van de aardbeving lag in de buurt van de Mount Everest.

Twee weken geleden werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.8 op de Schaal van Richter. Door deze aardbeving kwamen tot nu toe 8.000 mensen om het leven. Daarnaast verloren veel mensen hun woning en werden erfgoederen compleet verwoest. De aardbeving van vandaag vond plaats om 9.05 uur Nederlandse tijd in de buurt van de Mount Everest en was zelfs te voelen tot in de hoofdsteden van India en Bangladesh. Kort na de aardbeving volgde een naschok met een kracht van 5.6 op de Schaal van Richter. Volgens de eerste berichten zijn er minimaal 42 doden en meer dan 1.000 gewonden gevallen. Ook zijn er weer een groot aantal gebouwen ingestort. Naar verwachting zal het aantal slachtoffers nog gaan toenemen.

Negatief reisadvies
Vanwege de grote schade die de eerste aardbeving heeft aangericht, de aangetaste infrastructuur en de kans op naschokken heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken na de eerste aardbeving een negatief reisadvies afgegeven voor Nepal. Het uitgebreide reisadvies kun je vinden op Nederlandwereldwijd.nl.

Hulp bieden?
Het Nederlandse Rode Kruis heeft vandaag een rekeningnummer geopend voor de slachtoffers van de aardbevingen. Op Giro 6868 kunnen mensen geld storten. Daarnaast heeft Unicef Giro 121 geopend voor de slachtoffers.