Geschreven op 13 mei 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Marokko aangescherpt. Aanleiding hiervoor is de gewelddadige criminaliteit en kans op terroristische aanslagen in toeristische steden.

In de toeristische steden van Marokko komt gewelddadige criminaliteit voor. Ook kan er aan je gevraagd worden om mee te werken aan het smokkelen van drugs of mensen over de grens. Werk hier in geen geval aan mee. Op beide vormen van smokkel staan hoge straffen en boetes. Daarnaast is er, net als in de rest van het land, een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Sinds juli 2014 geldt in het land het hoogste dreigingsniveau voor terroristische aanslagen. De Marokkaanse autoriteiten hebben extra maatregelen genomen om de veiligheid te vergroten. Wees extra alert op plekken waar veel westerlingen komen.

Grensgebieden met Algerije, Mauritaniƫ en de Westelijke Sahara
Het is verboden de grens over steken naar Algerije en Mauritaniƫ. Probeer zoveel mogelijk bij deze grenzen uit de buurt te blijven. Het risico op gewelddadige overvallen en ontvoeringen wordt groter als je dichter bij de grens komt. Daarnaast liggen in de grensgebieden met deze landen een verschillende mijnenvelden. De grens met de Westelijke Sahara is wel toegankelijk maar ook in deze regio liggen mijnenvelden.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Marokko kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.