Geschreven op 13 mei 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Burundi. Dit heeft te maken met de politieke instabiliteit vanwege een mogelijke staatsgreep.

Op 13 mei heeft het leger naar eigen zeggen een staatsgreep gepleegd in Burundi. In de hoofdstad Bujumbura hebben militairen het gebouw van de staatsomroep omsingeld en daarnaast de grensovergangen en het internationale vliegveld gesloten. Ten tijde van de staatsgreep was president Nkurunziza in Tanzania op een bijeenkomst van Oost-Afrikaanse leiders. Deze gebeurtenissen zijn voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken aanleiding om een negatief reisadvies af te geven voor Burundi.

Ben je nu in Burundi?
Bij de Nederlandse ambassade in Bujumbura staan in totaal zeventig Nederlanders geregistreerd. Dat zijn zowel toeristen als mensen die er wonen en werken. Als je op dit moment in Burundi verblijft is het slim om voldoende eten en drinken in te slaan, het paspoort bij de hand te houden en alvast een koffer te pakken in het geval je het land dient te verlaten.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Burundi kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.