Geschreven op 10 juni 2015

Met de start van de kaartverkoop is ook het aftellen begonnen. Over precies 365 dagen gaat het EK voetbal van 2016 van start in Frankrijk.

Vandaag is de officiële kaartverkoop voor het EK voetbal van 2016 in Frankrijk begonnen. Via de website van de UEFA zijn de eerste miljoen kaarten in de verkoop gegaan. De prijzen variëren tussen de 25 en 900 euro. De overige kaarten gaan pas na het bekendmaken van de groepsindeling in de verkoop. Het begin van de kaartverkoop betekent dat men kan gaan aftellen naar het grootste voetbalevenement van Europa. Over precies 365 dagen zal gastland Frankrijk aftrappen in het Frans nationaal stadion in Saint-Denis. Of Nederland hier bij zal zijn is nog maar de vraag. Het Nederlands Elftal zal alles op alles moeten zetten om een ticket naar Frankrijk te bemachtigen.

Gastland Frankrijk
Op 28 mei 2010 werd bekend dat Frankrijk het EK voetbal van 2016 zou gaan organiseren. Frankrijk won de stemming van Italië en Turkije. Frankrijk dat zelf tweemaal de Europese beker won, heeft 10 speelsteden aangewezen waar de EK wedstrijden zullen worden gehouden. De gekozen speelsteden zijn; Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Parijs, Saint-Denis, Saint-Étienne en Toulouse. Zowel de openingswedstrijd (10 juni 2016, 21.00 uur) als de finale (10 juli 2016, 21.00 uur) zullen gespeeld worden in het Frans nationaal stadion in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

Andere opzet
Het EK van 2016 zal gespeeld worden door 24 landen, 8 meer dan in voorgaande edities. Om dit te kunnen bewerkstellen zijn er twee groepen toegevoegd aan de groepsfase. Van iedere groep gaan de nummers 1 en 2 direct door naar de achtste finales. Daarnaast gaan de vier beste derde ploegen door naar de achtste finales. Door deze wijziging zal het speelschema niet uit 51 wedstrijden bestaan in de plaats van 31.

Meer informatie
Speciaal voor het EK van 2016 in Frankrijk hebben wij een EK gedeelte opgezet. Op onze EK 2016 pagina vind je uitgebreide informatie over o.a. speelschema, speelsteden, stadions, kaarten, reisaanbod en nog veel meer.