Geschreven op 18 juni 2015

Door een ongeval met een bus vol Nederlanders in het zuiden van Portugal zijn 4 doden gevallen en een groot aantal gewonden.

Het busongeluk gebeurde op de snelweg A22 richting Portimao. De bus raakte van de weg en stortte in een ravijn. Mogelijk is de chauffeur onwel geworden waardoor het ongeluk kon gebeuren. In de bus zaten 34 passagiers die op weg waren naar verschillende hotels in het Zuiden van Portugal. Deze passagiers waren even voor het ongeluk aangekomen met ArkeFly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro. 28 passagiers hadden geboekt bij Arke en 6 bij Holland International.

Inmiddels is bekend geworden dat 4 Nederlanders het ongeluk niet hebben overleefd. Het gaat om een man van rond de 60, twee vrouwen van rond de 55 en een vrouw van rond de 30. Naast de doden zijn er ook 26 gewonden gevallen, waarvan 2 ernstig. 5 Nederlanders liggen nog in het ziekenhuis. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.

Familie aan boord?
SOS International en reisorganisatie TUI hebben een speciaal noodnummer geopend voor familieleden die informatie willen over de slachtoffers van het busongeluk in Portugal. Het telefoonnummer is 0800-0990099.