Geschreven op 19 juni 2015

Vanwege een mogelijk faillissement van Griekenland heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies naar Griekenland aangescherpt.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Griekenland aangescherpt. Op 30 juni loopt de deadline voor extra Europese steun voor Griekenland af. Als de Griekse regering niet instemt met nieuwe bezuinigingen is het mogelijk dat het land failliet gaat. Een faillissement kan tot gevolg hebben dat banken hun deuren sluiten en daardoor geen geldautomaten meer bijvullen. Volgens onbevestigde berichten zullen de Griekse banken a.s. maandag al gesloten blijven. Het is daarom raadzaam om voldoende cash mee te nemen naar Griekenland. Daarnaast is het verstandig om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Bij mogelijke noodsituaties kun je dan altijd terugvallen op Nederlandse hulp.

Demonstraties
Vanwege de eurocrisis zijn er regelmatig demonstraties in Griekenland. De demonstraties vinden vooral plaats in de hoofdstad Athene. Op de toeristische eilanden rondom het vasteland zal je hier weinig van merken. Het is wel mogelijk dat de demonstraties gaan uitbreiden of agressiever worden bij een mogelijke Grexit.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Griekenland kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.