Geschreven op 26 juni 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Tunesië aangescherpt. Aanleiding hiervoor is de terroristische aanslag in de badplaats Sousse.

Bij een terroristische aanslag in de Tunesische badplaats Sousse zijn minstens 39 doden gevallen. De aanslag is gepleegd door een nog onbekende dader in en rondom het RIU Imperial Marhaba hotel en het El Mouradi Palm Marina hotel. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse doden. Sousse is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. O.a. TUI, Arke, D-Riezen en Corendon bieden reizen naar Sousse aan. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat er waarschijnlijk wel Belgische slachtoffers zijn te betreuren.

Voor Tunesië is al langere een gedeeltelijk negatief reisadvies van kracht. Door de terroristische aanslag van vandaag in de badplaats Sousse is het reisadvies nog eens extra aangescherpt.

Vlucht geannuleerd
Vanwege de aanslag van in Sousse heeft reisorganisatie Tui besloten om alle vluchten naar Tunesië te schrappen. Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 4 juli. Het is nog niet duidelijk of reisorganisaties reizigers terug gaan halen uit Tunesië.

Wees alert
In Tunesië is een grote kans op terroristische aanslagen. Dit is vooral het geval in de grensgebieden met Libië en Algerije. Alle reizen naar deze gebieden worden dan ook ontraden. Ook in overige gebieden bestaat een risico op aanslagen. De afgelopen jaren waren er regelmatig gewapende incidenten in Tunesië, waaronder de aanslag van begin dit jaar op het Bardo museum en de aanslag in Sousse. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie via het lokale nieuws. Om de veiligheid te verhogen heeft de Tunesische regering extra maatregelen genomen in toeristische gebieden. Zo kun je geconfronteerd worden met extra controles en afzettingen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Tunesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.