Geschreven op 28 juni 2015

Vanwege het naderende faillissement van Griekenland heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies naar Griekenland nogmaals aangescherpt.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Griekenland nogmaals aangescherpt. Op 30 juni loopt de deadline voor extra Europese steun voor Griekenland af. Nu verschillende onderhandelingen zijn stukgelopen is een faillissement onafwendbaar geworden. Maandag zullen de Griekse banken en beurs gesloten blijven en is het zodoende niet meer mogelijk om geld op te nemen. Daarnaast is het mogelijk dat een creditcard op veel plaatsen (met name op het vasteland) niet meer werkt. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt daarom aan om voldoende cash mee te nemen naar Griekenland. Neem zeker voldoende cash mee om rond te kunnen komen op je vakantiebestemming. Denk daarbij aan voeding, excursies etc. Daarnaast is het verstandig om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten om je geld te verzekeren. Kijk goed in de voorwaarden van de verzekering voor de hoogte van het verzekerde bedrag.

ANVR
Directeur Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR heeft nog een aantal adviezen naar buiten gebracht om je vakantie naar Griekenland zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hij verwacht overigens niet al te veel problemen omdat Griekenland afhankelijk is van het toerisme.
– Tijdens de vlucht is het verstandig om het geld te spreiden onder de personen in je reisgezelschap.
– Huur een kluisje in je hotel of bij de receptie van de camping.
– Betaal zoveel mogelijk met je creditcard. Deze zal voornamelijk op de toeristische eilanden nog werken.
– Kijk goed naar je reisverzekering. Check wat er staat over contant geld en de verzekerde som.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Griekenland kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.