Geschreven op 3 juli 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Egypte, Costa Rica en Sierra Leone aangepast.

Egypte
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte aangescherpt. Op vrijdag 3 juli 2015 is het twee jaar geleden dat president Morsi werd afgezet. Meerdere extremistische groepen hebben opgeroepen om op deze dag geweld te gebruiken.
Er kunnen daarom op deze dag demonstraties plaatsvinden die tot geweld leiden.

Costa Rica
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Costa Rica aangescherpt. Sinds 20 juni 2015 zijn er zware overstromingen in het noorden van het land en de provincie Limón. De hoofdweg tussen San José en Limón (route 32), is gevoelig voor aardeverschuivingen en wordt daardoor regelmatig afgesloten voor verkeer.

Sierra Leone
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sierra Leone versoepeld. De ebola epidemie is nog niet onder controle in Sierra Leone maar toch is de situatie al een stuk verbeterd. Daarom zijn noodzakelijk reizen naar dit land weer mogelijk.
Op dit moment zijn er nog enkele tientallen besmette patiënten, voornamelijk in de disctricten Port Loko en Kambia. Reis daarom niet naar deze districten en de aanliggende grensgebieden. Daarnaast zijn er in de hoofdstad Freetown, in de wijk Magazine Wharf recentelijk nog enkele ebola-gevallen geweest. Reis daarom niet naar de wijk Magazine Wharf. Bij ongelukken of onverwachte ziekte is alleen beperkte gezondheidszorg mogelijk in Sierra Leone.