Geschreven op 15 juli 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het negatieve reisadvies voor Nepal grotendeels opgeheven. Reizen naar het zuiden van Nepal is weer mogelijk.

Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Deze aardbeving kostte aan duizenden mensen het leven en zorgde daarnaast voor veel schade aan gebouwen en infrastructuur. Vanwege deze aardbeving werd er een negatief reisadvies afgegeven voor Nepal. Omdat de infrastructuur grotendeels is hersteld en de rust is wedergekeerd heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het negatieve reisadvies deels opgeheven. Enkel voor het hooggebergte in het noorden van Nepal geldt nog een negatief reisadvies. Er blijft risico op naschokken bestaan en een verhoogd risico op aardverschuivingen en lawines. Vooral tijdens de moesson-periode (half juni t/m september).

Hulp bieden?
Dat het reisadvies weer is versoepeld wilt niet zeggen dat alle problemen in Nepal voorbij zijn. Een groot aantal Nepalezen leeft nog steeds in slechte omstandigheden na de aardbeving en kan daarom buitenlandse hulp nog goed gebruiken. Steun de samenwerkende hulporganisaties via Giro 555.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Nepal kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.