Geschreven op 19 juli 2015

Je auto voor langere tijd parkeren rondom Schiphol tijdens je vakantie. Is dat vragen om problemen of kan het wel degelijk veilig en betrouwbaar?

Je kent het vast wel, de vreselijke verhalen over malafide parkeerplaatsen rondom Schiphol. Elke dag komen er weer duizenden Nederlanders met hun auto naar Schiphol om te beginnen aan hun zakenreis, familiebezoek en/of vakantie. Een deel van deze reizigers wilt graag zijn auto bij Schiphol achterlaten om bij terugkomst weer eenvoudig met je eigen vervoer huiswaarts te rijden. Veel ondernemers hebben hier een gat in de markt gezien, waardoor er overal rondom Schiphol ‘goedkope’ parkeerplaatsen opduiken. Uiteraard zitten hier hardwerkende bedrijven tussen die geen kwaad in de zin hebben. Maar toch horen we maar al te vaak dat er malafide bedrijven tussen zitten die je auto beschadigen, onrechtmatig gebruiken of zich niet houden aan afspraken. De vraag is dus of je nog wel veilig kan parkeren rondom Schiphol tijdens je vakantie?

Schiphol Smart Parking
Veel mensen hebben niet in de gaten dat men ook op het terrein van Schiphol zelf goedkoop lang kan parkeren met Schiphol Smart Parking. De tarieven zijn in sommige gevallen zelfs goedkoper dan omliggende bedrijven. Je reserveert eenvoudig via internet met iDeal of creditcard en parkeert je auto op parkeerplaats P3. Je zet je bagage bij de shuttlebus af en zet vervolgens je auto op de parkeerplaats. Dichterbij het vliegveld kun je niet staan, je autosleutels mag je houden en je wordt ook nog eens gratis naar de terminal gebracht. 24 uur p/dag zijn er medewerkers aanwezig die je om de 10 minuten naar de terminal brengen. Voor Transavia en Arkefly reizigers is het zelfs mogelijk om je bagage al bij de parkeerplaats in te checken.

Reserveertarieven
Je kunt al vanaf 3 dagen reserveren en ontvangt een korting als je tijdig reserveert.
3 dagen EUR 39,00
8 dagen EUR 49,50
15 dagen EUR 89,50
22 dagen EUR 115,50

Voor alle overige tarieven en reserveren kun je terecht bij Schiphol Smart Parking.