Geschreven op 24 juli 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Macedonië, Oekraïne en Kenia aangepast.

Macedonië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Macedonië aangescherpt. In de hoofdstad Skopje en in andere grote steden kunnen demonstraties voorkomen, die gericht zijn tegen de regering. Demonstraties in Skopje vinden vooral plaats rondom het regeringsgebouw, het parlementsgebouw en het kantoor van de procureur-generaal. Omdat de demonstraties tot geweld kunnen leiden, kun je deze het beste zoveel mogelijk vermijden.

Oekraïne
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Oekraïne aangescherpt. In Oekraïne is er een flinke toename van georganiseerde criminaliteit. Hierbij wordt het gebruik van wapens niet geschuwd.

Kenia
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kenia aangescherpt. Tussen 24 en 26 juli 2015 zal President Obama de hoofdstad Nairobi bezoeken. Voor dit bezoek worden zware veiligheidsmaatregelen in en rond de hoofdstad genomen. Als je in deze periode naar de hoofdstad afreist, dien je rekening te houden met vertragingen op de luchthaven, afgesloten stadsdelen en chaos in het verkeer.