Geschreven op 30 juli 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Turkije aangescherpt vanwege diverse gewelddadige aanslagen.

De veiligheidssituatie in Turkije is de laatste tijd verslechterd. Op 20 juli 2015 was er een bloedige aanslag in de Turkse plaats Suruc, met een groot aantal slachtoffers tot gevolg. Deze aanslag en de diverse gewelddadige aanslagen nadien in het zuidoosten van Turkije hebben de veiligheidssituatie in het gehele land verslechterd. Wees in het hele land voorzichtig, in het bijzonder in grote steden. De Turkse politie heeft in een bericht gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen op drukke plaatsen, waaronder metrostations en bushaltes in o.a. Istanbul. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Grens met Syrië en Irak
Voor het zuidoosten van Turkije geldt al langer een negatief reisadvies. Reizigers naar het zuidoosten van Turkije (buiten het grensgebied met Syrië en Irak) wordt aangeraden alleen noodzakelijk reizen te maken. Voor het grensgebied zelf worden alle reizen afgeraden. Dit komt door de burgeroorlog in Syrië, de voortdurende instabiliteit in Irak, de gewapende strijd tegen groepen als ISIS en spanningen met de Koerdische PKK. De risico’s op demonstraties, gewelddadige confrontaties, aanslagen en ontvoeringen in deze regio zijn sterk toegenomen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Turkije kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.