Geschreven op 15 augustus 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Ecuador aangescherpt vanwege meerdere uitbarstingen van de vulkaan Cotopaxi.

Sinds juli 2015 bedreigen criminele bendes het openbaar busvervoer in El Salvador. Naast de bedreigingen hebben er inmiddels ook enkele aanslagen plaatsgevonden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers aan om het busvervoer in geheel El Salvador te vermijden.

Op 14 augustus 2015 zijn er 2 uitbarstingen geregistreerd van de vulkaan Cotopaxi in Ecuador. Deze is gelegen in de gelijknamige provincie Cotpaxi ten zuiden van de hoofdstad Quito. Bij deze uitbarstingen is as vrijgekomen en neergeslagen in het zuiden van de hoofdstad Quito en in delen van de provincies Pichincha en Cotopaxi. Vanwege de uitbarstingen is het Nationale Park van Cotopaxi gesloten. Ben je in het park of verblijf je in de provincies Pichincha en Cotopaxi? Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Tot nu toe is er nog geen hinder geweest voor het vliegverkeer.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Ecuador kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl. Voor recente ontwikkelingen betreffende vulkaan Cotopaxi kun je terecht bij het geofysische Instituut van Ecuador.