Geschreven op 1 september 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Guinee, Burundi en Guinee-Bissau aangepast.

Guinee
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guinee aangescherpt vanwege aankomende presidentsverkiezingen. Er kunnen gewelddadige demonstraties plaatsvinden in aanloop naar deze presidentsverkiezingen. Deze zullen voornamelijk plaats vinden in de hoofdstad Conakry. De verkiezingen zullen naar verwachting op 11 oktober 2015 plaats vinden. Daarnaast geldt er nog steeds een negatief reisadvies voor de regio Guinée Maritime vanwege Ebola.

Burundi
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Burundi aangescherpt. Op 25 augustus 2015 is een nieuwe regering gevormd, terwijl de oppositie in het buitenland verblijft. Zij erkennen de legitimiteit van de nieuwe regering niet. Zij dreigen deze desnoods met geweld omver te werpen, waardoor het geweld in Bujumbura en de rest van het land kan oplaaien. Vanwege deze ontwikkeling worden alle niet-essentiële reizen naar Burundi afgeraden.

Guinee-Bissau
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guinee-Bissau aangescherpt. Op 12 augustus 2015 is de regering van Guinee Bissau door de President ontslagen. De politieke situatie is daardoor onrustig en onvoorspelbaar. Er is inmiddels een Afrikaanse vredesmissie in Guinee-Bissau van start gegaan om de politieke stabiliteit te bevorderen.