Geschreven op 10 september 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Hongarije aangepast vanwege de grote toestroom vluchtelingen in het land.

De laatste dagen is er een grote stroom vluchtelingen vanuit Servië de grens met Hongarije overgestoken. De situatie aan de Servisch-Hongaarse grens is chaotisch. Indien je de grens met Servië wilt oversteken dien je rekening te houden met extra controles en extra reistijd. Daarnaast dien je rekening te houden met vertragingen in het treinverkeer en op de grote wegen. Het gaat dan met name om de wegen en treinen richting Oostenrijk. Vanwege de chaos wordt het treinverkeer richting Oostenrijk regelmatig stilgelegd.

Noodtoestand
De Hongaarse regering heeft besloten om in twee provincies die aan Servië grenzen de noodtoestand uit te roepen. Om de grote stroom asielzoekers goed op te kunnen vangen en te registreren heeft de regering de grenzen in deze twee zuidelijke provincies gesloten. Alle migranten mogen het land uitsluitend via een speciale transitzone betreden. Houdt hier rekening mee als je de grens tussen Servië en Hongarije wilt passeren. Houd er daarnaast rekening mee dat de Hongaarse regering op elk moment zonder aankondiging grensovergangen kan sluiten.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Hongarije kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl. Voor de actuele situatie op de Hongaarse spoorwegen (MAV) kun je terecht bij Mavcsoport.hu en voor de actuele situatie op de wegen kun je terecht bij Utinform.hu.