Geschreven op 18 september 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Burkina Faso vanwege een staatsgreep.

Op 16 september 2015 was er een staatsgreep in Burkina Faso. In het gehele land heerst momenteel een gespannen sfeer. De ontwikkelingen zijn onvoorspelbaar. Het leger heeft een avondklok afgekondigd en het vliegveld en de grenzen van het land zijn tussen 17.00 en 06.00 uur gesloten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanwege deze ontwikkelingen een negatief reisadvies afgegeven voor Burkina Faso.

Update 8 oktober 2015
Couppleger Diendéré erkende eind september voor het grote publiek zijn nederlaag en heeft de macht teruggegeven aan interim-president Michel Kafondo. Hiermee is er een einde gekomen aan de kortstondige staatsgreep. De situatie is nog steeds gespannen en de ontwikkelingen zijn onvoorspelbaar. Er is een uitgaansverbod van 1.00 tot 4.00 uur in de nacht. Het vliegveld is dan ook gesloten. Bent in Ouagadougou? Beperk je verplaatsingen. De nieuwe verkiezingen staan gepland op 29 november 2015. In de aanloop daartoe kunnen demonstraties zijn. Deze demonstraties kunnen leiden tot geweld. Vermijd samenscholingen en demonstraties. Blijf alert en volg het nieuws. Het negatieve reisadvies blijft voorlopig van kracht.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Burkina Faso kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.