Geschreven op 2 oktober 2015

Heb jij dat nooit, je kijkt een film en vraagt je af waar deze is opgenomen? Het lijkt logisch dat bijvoorbeeld Saving Private Ryan is opgenomen in Frankrijk, daar gaat de film tenslotte over. Na het lezen van de onderstaande top 10 zal je er achter komen dat je toch regelmatig op het verkeerde been wordt gezet.

1. Saving Private Ryan
Je zou verwachten dat deze film is opgenomen in Frankrijk. De filmlocatie van de scene op het strand van Normandië is opgenomen in Ierland (Curracloe Beach in Ballinesker).

2. Jurrasic Park
Jurassic Park is niet opgenomen in Borneo of Nieuw-Zeeland maar op Hawaii (Manawaiopuna Falls, Kauai). Daarnaast is er een deel opgenomen op het onbewoonde Cocoseiland (Costa Rica).

3. Gladiator
Aan welke landen dacht jij? Italië of misschien Egypte? Gladiator is grotendeels opgenomen in Marokko. Daarnaast zijn er scenes gefilmd in Malta en Engeland.

4. The Beach
The Beach is opgenomen in Thailand, op het eiland Ko Phi Phi Ley. Helaas heeft de tsunami van 2014 een groot gedeelte van dit beroemde strand weggespoeld.

5. The Lord of the Rings
De succesvolle verfilming van The Lord off the Rings, is opgenomen in Nieuw-Zeeland. Sommige filmsets van deze trilogie zijn nog in tact gelaten en via een speciale Lord of the Rings Tour te bezoeken. Ook de latere verfilming The Hobbit is hier opgenomen.

6. Titanic
Deze inmiddels legendarisch film is opgenomen in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Vooral Mexico zou je niet verwachten, maar hier is de Titanic compleet nagebouwd voor de film.

7. Schindler’s List
Deze indrukwekkende film is in zijn geheel opgenomen in de voormalige Joodse wijk Kazimierz in Polen.

8. Braveheart
Bij deze film denk je al snel aan een locatie in Schotland, Ierland of Engeland. Klopt! Het grootste deel van de film is opgenomen in Ierland en Engeland, maar er is ook een stukje gefilmd in de Verenigde Staten.

9. Star Wars
Het eerste deel van deze trilogie is opgenomen in Tunesië, Guatemala, Engeland en de Verenigde Staten. Toch wel een paar verrassende locaties!

10. The Shawshank Redemption
The Shawshank Redemption is grotendeels opgenomen in een voormalige gevangenis in de Amerikaans staat Ohio. Deze gevangenis is nu een toeristische trekpleister. Wist je trouwens dat de eindscene aan het strand is opgenomen op de Amerikaanse Maagdeneilanden?