Geschreven op 6 oktober 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Sierra Leone, Nepal en Guatemala aangepast.

Sierra Leone
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sierra Leone aangepast. Dit komt omdat de ebola epidemie nog niet helemaal onder controle is in Sierra Leone. De situatie al wel verbeterd. Er zijn nog slechts enkele besmette patiƫnten. Deze patienten leven voornamelijk in de districten Kambia en Bombali. Reis daarom niet naar deze districten en het aanliggende grensgebied met Guinee.
Voor het volledige reisadvies van de Sierra Leone kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Nepal
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nepal aangepast. Dit heeft te maken met een blokkade op de grens met India. Meer dan duizend vrachtwagens staan al enkele dagen vast in India aan de grens met Nepal. Hierdoor is er een groot tekort aan medicijnen en benzine in het land.
Voor het volledige reisadvies van Nepal kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Guatemala
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guatemala aangepast. Op 1 oktober 2015 vond in de wijk Santa Catarina Pinula een grote aardverschuiving plaats in verband met modderstromen. De wijk, een voorstad van Guatemala-stad, is volledig verwoest en er zijn tot nu toe al meer dan 100 dodelijke slachtoffers te betreuren. Ook op andere plaatsen in het land kunnen aardverschuivingen voorkomen. Volg de (weer)berichten en de media voor de actuele situatie.
Voor het volledige reisadvies van Guatemala kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.