Geschreven op 6 oktober 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Tunesië, Honduras en Nigeria aangepast.

Tunesië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tunesië aangepast. De noodtoestand die van kracht was in verband met de terreuraanslag op 26 juni 2015 is opgeheven. Er is wel nog steeds kans op nieuwe aanslagen op toeristen en westerlingen. Het negatieve reisadvies blijft dan ook van kracht.
Voor het volledige reisadvies van de Tunesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Honduras
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Honduras aangepast. In Honduras vinden wekelijkse demonstraties plaats tegen de regering wegens vermeende corruptieschandalen. Deze demonstraties leiden soms tot wegblokkades en kunnen daarnaast tot geweld leiden. Vermijd deze demonstraties. Het gaat hierbij dan met name om de hoofdstad Tegucigalpa en San Pedro Sula.
Voor het volledige reisadvies van Honduras kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Nigeria
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nigeria aangepast. Het aantal terreuraanslagen in Nigeria neemt toe. Op 2 oktober 2015 vonden 2 aanslagen plaats in de buitenwijken Kuje en Nyanya van Abuja. De terroristische groepering Boko Haram, of eraan verbonden groepen, zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor deze aanslagen. Mijd plaatsen en evenementen waar veel mensen samen komen.
Voor het volledige reisadvies van Nigeria kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.