Geschreven op 12 oktober 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nepal aangepast. Reizen naar een groot deel van het hooggebergte is weer mogelijk.

Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Vanwege deze aardbeving was reizen naar het hooggebergte van Nepal vrijwel onmogelijk geworden. Omdat de situatie is verbeterd heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies aangepast. Nu worden enkel nog niet-essentiële reizen naar de gebieden Ghorka en Rasuwa, inclusief de ‘trekking’ gebieden Manaslu en Langtang afgeraden. Deze gebieden zijn niet of zeer moeilijk toegankelijk. Voor de rest van het hooggebergte dien je extra voorzichtig te zijn.

Hulp bieden?
Dat het reisadvies is versoepeld wilt niet zeggen dat alle problemen in Nepal voorbij zijn. Een groot aantal Nepalezen leeft nog steeds in slechte omstandigheden na de aardbeving en kan daarom buitenlandse hulp nog goed gebruiken. Steun de samenwerkende hulporganisaties via Giro 555.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Nepal kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.