Geschreven op 16 oktober 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar de Centraal Afrikaanse Republiek verder aangescherpt. Dit heeft te maken met een forse toename van geweld in het land.

Op dit moment geldt er al een negatief reisadvies voor de Centraal Afrikaanse Republiek. Nu heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken dit reisadvies nog eens extra aangescherpt. De situatie in het hele land is zeer gespannen en onstabiel. Er komen berovingen, ontvoeringen, verkrachtingen en doodslag voor. President Bozizé heeft het land verlaten. Er vinden regelmatig protesten plaats waarbij het aftreden van Interim President Catherine Samba Panza wordt geëist.

Bangui
Sinds eind september is het geweld in de hoofdstad Bangui toegenomen. Daarbij zijn veel doden en gewonden gevallen door explosies en zwaar geschut. Gebouwen zijn geplunderd en gevangenen zijn ontsnapt. Op dit moment stabiliseert de situatie zich een beetje. Er blijft sprake van spanning, criminaliteit en plotseling opkomend geweld. Er is een avondklok van kracht tussen 20.00 en 5.00 uur. De tijden van de avondklok kunnen veranderen. Voor de actuele tijden van de avondklok kun je het beste de lokale media volgen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van de Centraal Afrikaanse Republiek kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.