Geschreven op 23 oktober 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Mexico aangescherpt vanwege orkaan Patricia. Orkaan Patricia kan de zwaarste orkaan ooit worden.

De autoriteiten hebben in Mexico de noodtoestand afgekondigd voor orkaan Patricia die zaterdagochtend aan land zal komen. Het is een storm van de vijfde categorie, de zwaarste categorie die er is. De zware storm bereikt nu al snelheden van 325 kilometer per uur, met geschatte windstoten tot 400 kilometer per uur. Wereldwijd waren er slechts twee orkanen met zwaardere windstoten. De kusten van de provincies Guerrero, Michoacán, Colima en Jalisco moeten rekening houden met flinke windstoten, zware regenval en golven tot 4 meter hoog. De autoriteiten hebben de bevolking al gewaarschuwd voor aardverschuivingen en overstromingen. Wees extra alert als je in Mexico bent.

Live volgen
Er zijn verschillende websites die een live verslag bijhouden van de gebeurtenissen rondom de orkaan Patricia. Hieronder vind je een aantal van deze websites. Daarnaast kun je live webcams uit Mexico volgen.
Weather.com (EN)
CNN News (EN)
NBC News (EN)
Live webcams

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van de Mexico kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.