Geschreven op 4 november 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Malediven (Maldiven) aangescherpt vanwege politieke spanningen.

De politieke situatie op de Malediven blijft onrustig door de arrestatie van de ex-President Nasheed en de nieuwe arrestatie van vice president Adheeb. Dit heeft op het hoofdeiland Malé (m.u.v. het internationale vliegveld) tot demonstraties geleid. De kans op nieuwe demonstraties in de hoofdstad Malé blijft aanwezig. De Maldivian Democratic Party (MDP) heeft voor vrijdag 6 november 2015 grote demonstraties aangekondigd in de hoofstad Malé. Zij eisen de vrijlating van voormalig President Nasheed.

Noodtoestand
De huidige president heeft op 4 november 2015 de noodtoestand afgekondigd voor een periode van 30 dagen. Dat gebeurde na de vondst van een hoeveelheid wapens en explosieven. Door de noodtoestand zouden demonstraties in principe niet door mogen gaan. In het verleden waren er bij demonstraties vaker gewelddadigheden. Vermijd daarom demonstraties en samenscholingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit geldt ook voor de andere eilanden.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies voor de Malediven kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.