Geschreven op 4 november 2015

In verband met het onderzoek naar de toedracht van het vliegtuigongeluk in de Egyptische Sinaï-woestijn, worden alle vluchten naar Sharm-el-Sheikh tenminste tot zondag opgeschort.

Op dit moment is een Brits team bezig met een veiligheidsonderzoek op het vliegveld van Sharm-el-Sheikh in Egypte. Omdat er een kans is dat het vliegtuigongeluk van 31 oktober j.l is veroorzaakt door een bom worden alle Britse en Nederlandse vluchten naar Sharm-el-Sheikh per direct opgeschort. De Nederlandse overheid wachten tot het Britse veiligheidsonderzoek is afgerond voordat er een besluit wordt genomen of er nog vluchten naar de Egyptische badplaats mogen vertrekken. De uitslag van het onderzoek wordt de komende dagen verwacht. KLM, TUI en Corendon vliegen sinds zaterdag al niet meer naar Sharm-el-Sheikh. Sharm-el-Sheikh is al jaren lang een geliefde badplaats onder Britten en Nederlanders. Nederlanders die zich nu in Sharm-el-Sheikh bevinden kunnen het beste contact opnemen met hun reisorganisatie. Bij de crash kwamen alle 224 inzittenden van het toestel van de Russische vliegmaatschappij Metrojet om het leven.

Update 7 november 2015
Reisorganisatie Corendon heeft inmiddels laten weten dat ze tot 18 december niet meer naar Egypte vliegen. Corendon vliegt normaal twee keer per week naar Egypte (Hurghada en Marsa Alam). TUI en Neckermann hebben alle vluchten naar Sharm el-Sheikh opgeschort tot 12 november. Er worden de komende dagen enkel nog Nederlanders opgehaald. Deze mogen in principe alleen handbagage meenemen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Egypte kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.