Geschreven op 7 november 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Filipijnen en Burundi aangepast.

Filipijnen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Filipijnen tijdelijk aangescherpt. Dit heeft te maken met de APEC (Asia Pacific Economic Cooperation) top die in Manilla plaatsvindt van 16 tot 20 november. De hoofdstad Manilla en Ninoy Aquino International Airport zijn dan in een verhoogde staat van veiligheid. Houd rekening met extra controles, wegafsluitingen en verscherpte veiligheidscontroles op het vliegveld.
Voor het volledige reisadvies van de Filipijnen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Burundi
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Burundi aangescherpt. op 25 augustus 2015 is de nieuwe regering aangetreden. Sindsdien er een verdere toename van politiek en crimineel geweld in Burundi, vooral in de hoofdstad Bujumbura. De president heeft de oppositie opgeroepen hun wapens uiterlijk 7 november 2015 in te leveren. Na deze datum bestaat het risico dat geweld nog verder zal toenemen.
Ben je in Burundi? Vermijd dan alle niet noodzakelijke verplaatsingen in het land, vooral ’s avonds en ’s nachts. Blijf uit de buurt van demonstraties en militaire wegversperringen en vermijd de buitenwijken (Cibitoke, Ngagara, Jabe, Bwiza, Nyakabiga en Musaga). Voor Burundi geldt al langere tijd een negatief reisadvies.
Voor het volledige reisadvies van Burundi kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.