Geschreven op 20 november 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Kroatië, Bangladesh en Tsjaad aangepast.

Kroatië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kroatië aangescherpt vanwege de aanwezigheid van niet opgeruimde mijnen. Tijdens de oorlog in Kroatië (1991 tot 1995) werden landmijnen gelegd. Naar schatting liggen er nog meer dan 50.000 onontplofte mijnen. Deze mijnen liggen vooral in de binnenlanden en in de bergen. Let op borden die waarschuwen voor mijnenvelden. Volg de aanwijzingen op de borden en verlaat de gemarkeerde wegen niet.
Voor het volledige reisadvies van Kroatië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Bangladesh
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Bangladesh aangescherpt. Dit heeft te maken met de onvoorspelbare situatie in het land. Eind september/begin oktober 2015 zijn in korte tijd twee westerlingen vermoord. Op 18 november 2015 werd opnieuw een aanslag op een westerling gepleegd. Vermijd plaatsen waar westerlingen komen. Verplaats uzelf zoveel mogelijk per auto. In tijden van politieke spanning kan sociale media en berichtenverkeer (tijdelijk) worden geblokkeerd. Dit geldt dan o.a. voor Facebook, Twitter en Whatsapp.
Voor het volledige reisadvies van Bangladesh kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Tsjaad
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tsjaad aangescherpt. Op 9 november 2015 kondigde de Tsjadische regering de noodtoestand af voor de grensregio met Nigeria. Sinds begin 2015 heeft de terreurorganisatie Boko Haram meerdere malen zelfmoordaanslagen gepleegd. Dit gebeurde in de hoofdstad N’Djamena maar ook in andere steden. Bij deze aanslagen zijn tientallen doden en gewonden gevallen. Door het uitroepen van de noodtoestand kunnen bijvoorbeeld samenscholingen worden verboden en worden huiszoekingen gemakkelijker. Alle reizen naar de grensregio met Nigeria worden afgeraden.
Voor het volledige reisadvies van Tsjaad kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.