Geschreven op 20 november 2015

Heb je er wel eens aan gedacht om jezelf te registreren voordat je naar het buitenland gaat? Vooral in deze tijden van wereldwijde spanningen is het raadzaam om jezelf te registreren.

Of je nu op vakantie gaat, gaat emigreren, zaken gaat doen of stage gaat lopen in het buitenland, er zijn tal van situaties te bedenken waar je liever niet in terecht komt. Veel mensen staan er niet bij stil, maar in deze tijden van spanningen wereldwijd is de noodzaak des te meer om jezelf te registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken bij een reis naar het buitenland. Als je zich registreert bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan de ambassade of het consulaat in geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) contact met je opnemen. Daarnaast stuurt het Ministerie van Buitenlandse Zaken je een e-mail als het reisadvies van je bestemming wijzigt. De Nederlandse overheid stelt het overigens niet verplicht om je te registreren maar raadt het ten zeerste aan. Vooral als je afreist naar een bestemming waar een (gedeeltelijk) negatief reisadvies geldt.

24/7 BZ Informatieservice
Registreren is gratis en kost je slechts enkele minuten van je tijd. Je meldt zich eenvoudig aan op de website Nederlandwereldwijd.nl. Registreren hoeft maar 1 keer. Daarna hoef je alleen nog je gegevens te wijzigen als je op reis gaat of verhuist. Voor een uitgebreid stappenplan kun je ook terecht op deze pagina.