Geschreven op 20 november 2015

Heeft u er wel eens aan gedacht om uzelf te registreren voordat u naar het buitenland gaat? Vooral in deze tijden van wereldwijde spanningen is het raadzaam om uzelf te registreren.

Of u nu op vakantie gaat, gaat emigreren, zaken gaat doen of stage gaat lopen in het buitenland, er zijn tal van situaties te bedenken waar u liever niet in terecht komt. Veel mensen staan er niet bij stil, maar in deze tijden van spanningen wereldwijd is de noodzaak des te meer om uzelf te registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken bij een reis naar het buitenland. Als u zich registreert bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan de ambassade of het consulaat in geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) contact met u opnemen. Daarnaast stuurt het Ministerie van Buitenlandse Zaken u een e-mail als het reisadvies van uw bestemming wijzigt. De Nederlandse overheid stelt het overigens niet verplicht om u te registreren maar raadt het ten zeerste aan. Vooral als u afreist naar een bestemming waar een (gedeeltelijk) negatief reisadvies geldt.

24/7 BZ Informatieservice
Registreren is gratis en kost u slechts enkele minuten van uw tijd. U meldt zich eenvoudig aan op de website Nederlandwereldwijd.nl. Registreren hoeft maar 1 keer. Daarna hoeft u alleen nog uw gegevens te wijzigen als u op reis gaat of verhuist. Voor een uitgebreid stappenplan kunt u ook terecht op deze pagina.