Geschreven op 21 november 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar België aangescherpt vanwege de verhoogde terreurdreiging in Brussel.

De Belgische autoriteiten hebben concrete aanwijzingen dat er een aanslag dreigt met wapens en explosieven, te vergelijken met de aanslagen in Parijs. Bij deze aanslag vielen eerder deze maand 130 doden en vele gewonden. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat één of meerdere handlangers daders van het bloedbad in Parijs zich in Brussel bevinden. Vanwege deze situatie heeft de Belgische overheid het dreigingsniveau voor de hoofdstad Brussel verhoogd naar de hoogste fase. Ben je in Brussel? Vermijd plaatsen waar veel mensen komen, zoals bijvoorbeeld winkelstraten, musea, etc. Veel winkels en openbare gelegenheden zijn op dit moment gesloten vanwege de dreiging en vooral in het centrum van Brussel zijn veel agenten en militairen op de been. De metro en pre-metro rijden tot nader bericht niet. De situatie wordt door de Belgische autoriteiten van dag tot dag bekeken. Blijf op de hoogte en volg de berichten van de lokale autoriteiten op.

Consulaire bijstand
Ben je in België en heb je consulaire hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Brussel: +3226791711 of +3226791511.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van België kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl. Daarnaast kun je terecht bij het Belgische crisiscentrum.