Geschreven op 24 november 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Rusland aangescherpt vanwege de verhoogde terreurdreiging.

In oktober 2015 werd door Islamitische Staat een bomaanslag gepleegd op een Russisch passagierstoestel, onderweg van Egypte naar Sint-Petersburg. Bij deze aanslag kwamen alle 224 inzittenden om het leven. Hierna heeft de Russische overheid de aanvallen op Islamitische Staat opgevoerd. Vanwege deze gebeurtenissen heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Rusland aangescherpt, omdat er in heel Rusland een verhoogde kans is op terroristische aanslagen.

Moskou en Noord-Kaukasus
Rusland heeft naast islamitische Staat ook te maken met andere groeperingen die terroristische aanslagen plegen in Rusland. De afgelopen jaren waren er meerdere terroristische aanslagen in Moskou en de Noord-Kaukasus (voornamelijk Tsjetsjeniƫ). Onder andere een vliegveld en de metro waren het doelwit. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al langere tijden een negatief reisadvies voor de Noord-Kaukasus.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies voor de Rusland kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.