Geschreven op 26 november 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Tunesië aangescherpt. Aanleiding hiervoor is een bomaanslag in het centrum van Tunis.

Op 24 november 2015 heeft er een bomaanslag plaatsgevonden in het centrum van Tunis. Deze aanslag was gericht op een bus van de presidentiële garde. Daarbij zijn meerdere doden en gewonden gevallen. De Tunesische overheid heeft vanwege deze aanslag opnieuw de noodtoestand afgekondigd. Er geldt een avondklok voor de staten Tunis, Ariana, Manouba en Ben Arous tussen 00.00 en 05.00 uur. Voor Tunesië is al langere een gedeeltelijk negatief reisadvies van kracht. Door de bomaanslag van deze week in de hoofdstad Tunis is het reisadvies nog eens extra aangescherpt.

Wees alert
In Tunesië is een grote kans op terroristische aanslagen. Dit is vooral het geval in de grensgebieden met Libië en Algerije. Alle reizen naar deze gebieden worden dan ook ontraden. Ook in overige gebieden bestaat een risico op aanslagen. De afgelopen jaren waren er regelmatig gewapende incidenten in Tunesië. Meest recentelijk waren er de aanslagen in het Bardo museum, de badplaats Sousse en nu in de hoofdstad Tunis. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie via het lokale nieuws. Om de veiligheid te verhogen heeft de Tunesische regering extra maatregelen genomen in toeristische gebieden. Zo kun je geconfronteerd worden met extra controles en afzettingen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Tunesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.