Geschreven op 26 november 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor België, Kenia en Mali aangepast.

België
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor België afgezwakt. Vanwege de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in Brussel was het dreigingsniveau voor de hoofdstad tijdelijk verhoogd naar het hoogste niveau. Het dreigingsniveau voor Brussel is nu terug gebracht naar het op een na hoogste niveau net zoals de rest van België. De kans op aanslagen in het gehele land blijft reëel.
Voor het volledige reisadvies van België kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Kenia
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kenia aangescherpt vanwege een verhoogde kans op aanslagen. Tot 27 november 2015 brengt de Paus een bezoek aan Nairobi en van 15 t/m 18 december 2015 vindt de 10e Ministeriële Conferentie van de Wereldhandelsorganisatie plaats in Nairobi. Rond deze periodes is er een verhoogd risico op aanslagen in het gehele land en is er kans op ontwrichting van het dagelijkse leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkeerschaos, afgesloten wegen en minder openbaar vervoer.
Voor het volledige reisadvies van Kenia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Mali
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Mali aangescherpt vanwege een gewapende aanval op het Radisson hotel in Bamako op 20 november j.l. Bij deze gewapende aanval vielen meerdere dodelijke slachtoffers. Vanwege deze aanslag heeft de overheid van mali de noodtoestand uitgeroepen voor een periode van 10 dagen. Veiligheidsdiensten en leger hebben veel ruimere bevoegdheden gekregen om onderzoek te doen, te fouilleren en verdachten te arresteren. Zorg dat je zich altijd kunt legitimeren. Mijd publieke plaatsen en volg de instructies van de plaatselijke autoriteiten strikt op.
Voor het volledige reisadvies van Mali kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.